Klicken heter MMD


MMD, eller MEKK MY DAY som det utläses, är ett hiphopkollektiv i Stockholms södra förorter. Serien "Klicken heter MMD" hade premiär på Youtube den 17 mars 2014, Inspelningarna pågick under två år, och resultatet blev två säsonger, totalt 17 avsnitt.


"Klicken heter MMD"


HOTEL

Några röster om "Klicken heter MMD"


" ...dokumentären är bra. Den är naken och verklig och handlar om killarnas liv. De gör musik, de jobbar och käkar fryspizzor. Påminner lite om Danne & Bleckan som tidigare gick på SVT. Tatueringskillarna. Men den här serien handlar snarare om hur det är att kämpa som rapmusiker, utan att direkt kunna leva på det.

Dokumentären visar att raplife inte bara är ett räkmackeliv. Om nu någon trodde det. De flesta etablerade artister på den svenska hiphopscenen har gjort sina hundår."

Jons Hiphopblogg, UNT.se


Kommentarer på youtube/twitter:


"Gillar gillar Klicken heter MMD! Ovanligt avskalat och äkta. Blir berörd och peppad på samma gång. Dessutom härliga killar, tunga historier men så mkt energi.


"en modern Dom kallar oss Mods"


"Oj va bra. Lite lagom vemodigt. Om hur livet är, jag vill se mer!  Ett program som skildrar "nuet" känns det som, ni ska inte komma fram till nåt, utan bara vara med."